Ut i kulden

Hun levde på samfunnets solside. Så raste alt. Kari Storækre vil aldri tilgi ektemannen Arne Treholt for sviket.

Økonomisk erstatning: Kari Storækre kommenterer ikke skyldspørsmålet til eksmannen Arne Treholt.  Hun vil ha økonomisk erstatning. Foto: Erik Berglund
Økonomisk erstatning: Kari Storækre kommenterer ikke skyldspørsmålet til eksmannen Arne Treholt. Hun vil ha økonomisk erstatning. Foto: Erik BerglundVis mer

||| - Hvordan de siste ukene har vært?

Kari Storækre tenker seg om.

- De siste ukene har vært, ja, hva tror du selv? Jeg er så trøtt av at det gamle såret blir revet opp igjen og igjen. Så nå har jeg bestemt meg for å være meg. Så får Treholt-saken være Treholt-saken, sier hun.

Men tror hun på det hun sier? Tror hun at det vil bli sånn? At denne saken ikke vil komme til å spille en viktig rolle i resten av hennes liv, akkurat som den har gjort de siste 26 åra?

Storækre ler. Oppgitt.

- Jo, den kommer nok til å følge meg resten av livet.

- Er du bekvem med det?

- Nei.

Og vi, resten av det norske folk, må nok også avfinne oss med at Treholt-saken vil prege offentligheten i overskuelig framtid. For noen uker siden sendte boka «Forfalskningen - politiets løgn i Treholt-saken», sjokkbølger gjennom norsk offentlighet. Med den kom nye opplysninger og påstander om bevisforfalskning av det såkalte «pengebeviset», bildet av Treholts koffert full av dollarsedler som han skulle ha mottatt fra fremmede makter. Siden innrømmet tidligere etterforskere fra det som het Politiets overvåkingstjeneste (POT) at ekteparet Treholt/Storækre i 18 måneder var blitt videoovervåket hjemme i sin egen leilighet. Dette har vakt massiv fordømmelse - og var ulovlig. Både pengebeviset og resten av komplekset som kalles Treholt-saken skal nå saumfares på nytt av Gjenopptakelses-kommisjonen. Hvilket betyr at spiondømte Arne Treholt (67) kan få saken sin opp på nytt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.