Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Eplekjekk: Vil du ha besøk av svarttrosten når den begynner sin fantastiske sang i mars, kan du friste med eple. Mens svarttrosten spiser forsiktig, stapper gråtrosten i seg et helt eple, og bæsjer samtidig. Foto: Jørn H. Moen
Eplekjekk: Vil du ha besøk av svarttrosten når den begynner sin fantastiske sang i mars, kan du friste med eple. Mens svarttrosten spiser forsiktig, stapper gråtrosten i seg et helt eple, og bæsjer samtidig. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Ut i min hage

I årevis har Jørn H. Moen tatt fuglebilder i sin egen hage. Lenger trenger man nemlig ikke å dra for å observere den evige kampen for tilværelsen.

Det er midt på dagen, på et kjøkken i et villastrøk i Oslo. Kjøleskapet suser. Tiden går sakte. Trump risikerer impeachment, Nord-Korea rasler med atomsabelen, Catalonias separatistleder har flyktet til Belgia. Det skjer ting i den store verden. Og det skjer ting på det lille kjøkkenet i villastrøket.

Der står fotograf Jørn H. Moen slik han tidvis har gjort siden 2012.

- Det begynte med at jeg irriterte meg over at jeg ikke kunne kjenne igjen fuglene når jeg gikk i skogen, så jeg kjøpte lyd-cd og satte i gang. Samtidig tenkte jeg at jeg kan jo ta en snarvei og lokke dem til meg med mat i hagen.

- Og da de kom, tenkte jeg: Jeg er jo fotograf, jeg kan ta bilder av dem der de holder på utafor vinduet. Og siden har jeg stått i dette vinduet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?