Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Ut mot havet

På Høvikodden ligger et av Norges mest spennende kunstmuseer - og en av Norges beste restauranter.

ROBINSON ELSKER Henie Onstad-senteret. Det spesielle kunstmuseet på Høvikodden like utenfor Oslo har alltid vært et sted for store kunstopplevelser og synsinntrykk. Og etter at Bølgen og Moi åpnet restaurant der, har også smaksinntrykkene fått sitt.

Nå var det lenge siden forrige besøk på Høvikodden, og Robinson og Fredag var ganske spente.

- Miljøet her er ganske spesielt, kommenterte Robinson da de hadde satt seg og fått utlevert menyene. - Røft og moderne med mur og glass, men likevel ganske koselig.

À LA CARTEN TILBYR både piggvar med asparges, sjøkreps med avokadosalat, gåselever med appelsinchutney og gjøkalvfilet med oksehaleragu - for å nevne noe. Dessuten kan man velge mellom den relativt moderat prisete treretteren til kr 530 - eller ta helt av med en femretters overraskelsesmeny til kroner 1200 - med vin.

Om interiøret er litt vel moderne for noen, er betjeningen til gjengjeld svært innstilt på å gjøre det hjemmekoselig.

Smilende, kunnskapsrike, omtenksomme og oppmerksomme, enten det gjelder å være på pletten med varme servietter, eller å grave fram en spesiell vin fra kjelleren - og la den gå for en svært hyggelig pris.

ROBINSON SATSET PÅ grillet sjøkreps med sesamvinaigrette og avokadosalat (kr 215) til forrett, mens Fredag ville ha kamskjellcarpaccio med rødløksmarmelade, pistasienøtter og mangocoulis (kr 215).

Robinson var svært fornøyd, sjøkrepsen var både fast og smaksrik, og avokadosalaten var en frisk og riktig følgesvenn.

Fredags kamskjell var også både friske og velsmakende, men det var kanskje i overkant dristig å sette sammen pistasienøtter og rødløksmarmelade med kamskjell. De kraftige smakene av pistasienøtter og rødløk tok litt luven av den mer vare kamskjellsmaken.

Til hovedrett satset Fredag på perlehøne med pata negra-skinke, couscous og appelsinsaus (kr 315), og ble enda mer fornøyd enn med forretten.

- Nydelig mørt og saftig kjøtt! Pata negra-skinka som er surret rundt, har også vært med i ovnen, og den varme skinka får en salt, nesten røkt smak, som står fint til de saftige kjøttstykkene, mente Fredag. - Couscous og appelsinsaus er trygt og velsmakende tilbehør.

Robinson hadde like mye pent å si om sin glaserte breiflabb med lettrøkt tomat, sautert vårløk og soyasmør (kr 315).

- Når fisk behandles med slik respekt og omhu, blir den ekstremt smaksrik og fin i konsistensen. Lettrøkt tomat var en ny smak for meg, men sannelig sto den fint til den friske vårløken og det litt salte soyasmøret!

Selv om både Robinson og Fredag valgte å spise tre retter à la carte, ble de bombardert med lekre små appetittvekkere og hvileretter - som gjorde opplevelsen enda sterkere. Særlig satte de pris på den dijonsennepsmarinerte tunfiskbiffen, og de bitte små russiske pannekakene - originale vrier på den klassiske mellomretten.

BÅDE OSTETRALLE OG DESSERTKART er fristende på Bølgen og Moi - men porsjonene er store, og ekstrarettene som sagt mange. Spiser man à la carte, skal man være svært sulten for å ha plass til både ost og dessert.

Robinson er uansett en hund etter søtsaker, og satset på dessert - karamellisert mascarponekrem med romtrukket ananas og limesorbet (kr 125), der den søtlige kremen er avstemt mot de friskere fruktene.

Fredag kunne også smatte tilfreds under hele sin sjokoladedelice med ingefær (kr 125): - Deilig, og litt frekt med den markerte ingefærsmaken opp mot den søte sjokoladen! Kaffe, konjakk eller mer vin kan også la seg ordne, og ei lys forsommernatt som nå trenger naturen seg inn i lokalet, og havet rett utenfor restaurantbordene er spekket med hvite seil.

Så får det heller være at man på vei ut til taxien etterpå må krysse en folketom museumsfoajé, så mørk og trist som en T-banestasjon i gamle Øst-Berlin, og komplett med securitasvakt som lurer i skyggene. Litt må man kanskje tåle for en matopplevelse som det man får på Høvikodden.

FINT FOR MAGEN OG ØYET: Røft og moderne med mur og glass, men likevel ganske koselig. Og en deilig utsikt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media