SYRLIGE FRISTELSER: Sitronen kan gjøre mer for påskematen enn kompisen appelsin. Både som iskake med lettbrent marengs, velduftende kylling og varmende sitrontoddy.
SYRLIGE FRISTELSER: Sitronen kan gjøre mer for påskematen enn kompisen appelsin. Både som iskake med lettbrent marengs, velduftende kylling og varmende sitrontoddy.Vis mer

Ut på tur

Er det en sitron du har i lomma, eller er du bare sur for å se meg?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| PÅSKEN ER APPELSINENS TID, og ikke uten grunn. Appelsinen er perfeksjon — tidligere trodde man at det var slik eplene så ut i Kina, der alt var rart og vidunderlig — en vakker liten matpakke inni et skall.

Appelsinen er passe stor til at den får plass i en gammeldags anorakklomme, og den er akkurat det du trenger når du stopper opp for å nyte påskesola og utsikten over et glitrende hvitt landskap.

Men den gjør seg ikke like godt på kjøkkenet. Den er best på tur. Appelsinen er for perfekt, så god å spise at det er litt vanskelig å vite hva man skal gjøre med den.

Ja visst, det er deilig med en appelsinbasert saus til and eller svin eller annet fett kjøtt. Men selv om sausen funker, selv om den er laget med akkurat riktig blanding av stekesjy fra panna og smør, så blir det aldri bedre enn å spise en appelsin; i beste fall et godt gjenfortalt minne om originalen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn