Ute av fokus

Loire-dalen er fokusområdet i juli. 21 av de 70 nye vinene kommer derfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er alle anmeldelsene!

Det er skuffende at ingen av nyhetene er fra de områdene i Loire-dalen som lager dalens beste viner, nemlig Sancerre og Pouilly-Fumé. Begrunnelsen er at disse områdene er så godt representert i pollistene fra før. 32 av de 70 vinene får godkjent-karakter av oss, dvs. terningkast seks, fem eller fire, som betyr at de vurderes til å være verd prisen. Men etter vår vurdering er det bare sju av de 21 fokusvinene som fortjener en plass blant de 32 beste vinene. De beste rødvinene fra fokus-området Loire får bare terningkast fire og er til forveksling like, så vi tror de fleste av fokus-vinene vil få en kort levetid i fullsortimentsprislista før de blir strøket fordi de selger for dårlig.

Fire av de 32 anbefalte vinene er plassert i grunnsortimentet, noe som betyr at de skal være hyllevare i samtlige polutsalg, bortsett fra de 12 minipolene som fører et meget begrenset utvalg kalt distriktssortiment. De øvrige 28 anbefalte nyhetene er hyllevare i de 61 polutsalgene som fører fullsortimentet, og kan bestilles til øvrige polutsalg for levering i løpet av noen få dager.

I bestillingsutvalget lanseres det «bare» 154 nye viner i juli, noe som tyder på at det er sommerstille på den fronten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer