MARIT HASLESTAD (69): - Jeg tenkte ikke over at jeg var naken da bildene ble tatt, sier Marit Hatlestad. - Vi bryter ned fordommer ved å gjøre dette, og det var også viktig for oss. Nakne kvinnekropper er ikke det samme som retursjerte bilder, sier hun. Marit er nestleder, bosatt i Sande og forteller at man absolutt ikke må bo på bondegård for å være medlem av Bygdekvinnelag. - Vi får bare positive reaksjoner fra venner og familie, folk sier vi er tøffe som stiller opp, sier hun. Foto: Nina Djærff
MARIT HASLESTAD (69): - Jeg tenkte ikke over at jeg var naken da bildene ble tatt, sier Marit Hatlestad. - Vi bryter ned fordommer ved å gjøre dette, og det var også viktig for oss. Nakne kvinnekropper er ikke det samme som retursjerte bilder, sier hun. Marit er nestleder, bosatt i Sande og forteller at man absolutt ikke må bo på bondegård for å være medlem av Bygdekvinnelag. - Vi får bare positive reaksjoner fra venner og familie, folk sier vi er tøffe som stiller opp, sier hun. Foto: Nina DjærffVis mer

Uten en tråd

Det er ingen grunn til å skjule valker og strekkmerker, mener Vestfold Bygdekvinnelag. De laget kalender med nakne kvinnekropper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Sønnene mine bare rister på hodet, datteren min ble sinna, mens mannen min mener jeg er spenna gæren.

Marit Haslestad (69) humrer. Dette er kvinnen som lanserte ideen om en nakenkalender for Vestfold Bygdekvinnelag. Med bygdekvinnene selv foran kamera. De skulle finne en måte å tjene penger på. Marit lot seg fascinere av filmen «Kalenderpikene» for flere år siden, hun snakket om å lage kalender allerede da, så ble det glemt. I vår kom tankene tilbake, og ble sagt høyt på et styremøte.

- Det skulle jo bli fine bilder, og vi skulle ikke vise fram alt. Det skulle rett og slett bli litt uskyldig, sier hun.

Neste helg åpner en utstilling på Høgskolen i Vestfold, med bilder av de ti kvinnene i alderen 32 til 80 som til slutt ble med på kalenderen, og selve kalenderen for 2012 kan nå bestilles.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn