Uten kompisen for første gang: - Kan ta meg i å savne diskusjonene

For første gang har «Amundsen»-regissør Espen Sandberg (47) laget spillefilm uten sin faste makker Joachim Rønning.

PÅ UKJENT GRUNN: Espen Sandberg har gjort suksess i Hollywood sammen med Joachim Rønning. Nå er han kinoaktuell i Norge med storfilmen «Amundsen», om polarfareren Roald Amundsen - alene.
PÅ UKJENT GRUNN: Espen Sandberg har gjort suksess i Hollywood sammen med Joachim Rønning. Nå er han kinoaktuell i Norge med storfilmen «Amundsen», om polarfareren Roald Amundsen - alene.Vis mer

- Da vi var ferdige med «Pirates» hadde jeg nok behov for å lage en litt voksen film. Ta det hele litt ned, sier Espen Sandberg.

Fra elleville sjørøvertokter med Johnny Depp i Det karibiske hav, til kampen mot naturkreftene i det polare isødet, har regissøren gjort et stort sprang. Både filmatisk og privat. For etter flere år med fast adresse i Hollywood, har han flyttet hjem til Norge. Nå er han kinoaktuell med «Amundsen», en spillefilm om Norges store polarhelt og med Pål Sverre Hagen i tittelrollen.

- Å lage «Pirates of the Caribbean – Salazar’s revenge» tok over fire år, vanvittig mye lengre tid enn noen hadde forestilt seg. Med tre barn hjemme i Oslo, nå ti, fjorten og femten år gamle, gikk det utover dem, så jeg valgte å flytte hjem igjen mens de ennå husket hvordan jeg så ut, sier han og ler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.