Utskuddet

Han er blitt refusert 70 ganger, slaktet og latterliggjort. Men forfatter Levi Henriksen (41) har bare så vidt begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRETS LITTERÆRE POPSTJERNE. Det var det avisene kalte ham nå. Levi Henriksen smilte forsiktig mens han skuet utover teatersalen på Hotel Continental i Oslo. Bokhandlerprisen 2004 skulle deles ut, og det var han som skulle få den. Han hadde pyntet seg med en svart cowboyskjorte denne kvelden. I salen, under lysekronene, dro han kjensel på Geir Mork og William Nygaard, de mektige forlagssjefene. Justisministeren var også der, pluss en del folk Levi Henriksen aldri hadde sett, men som han antok var av det prominente slaget. Det hvite håret og de grå dressene tydet på det. Nesten alle hadde dress, la han merke til. Alle, bortsett fra ham selv.

-  Jeg vil derfor få rette en stor og ydmyk takk ...

Levi Henriksen følte seg ikke hjemme. Ikke denne dagen heller. Det var ikke den manglende dressen som var problemet. Men mens han sto der foran mikrofonen, var hodet et annet sted. Han var tilbake i klasserommet på Kongsvinger og drømte om Liverpool. De hadde et fantastisk lag denne dagen, for i backrekka stilte debutanten Levi Henriksen . Sammen med Phil Neal, Emlyn Hughes og Phil Thompson skulle Henriksen gjøre sitt beste for å holde de giftige Arsenal-spillerne på avstand. Sånn tenkte Levi. For det å ta imot en pris Sigurd Hoel en gang hadde fått, fylte ham med en utrolig stolthet. Han kremtet, fortsatte talen, snakket om Jesus og Kongsvinger. Han takket det lesende Norge for at den gode historien fortsatt ble satt pris på, «ikke bare sidetunge bøker fulle av tekst om tekst». Levi Henriksen fortalte om refusjonene han hadde fått, han kunne le av det nå. Og ute blant publikum så han kona, og tenkte «Vi har klart det, vi fikk det til». Elisabeth var penere enn noen gang denne kvelden, syntes han. Så strakk han bronsestatuetten i været, bøyde seg mot mikrofonen, og sa «Takk».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer