Mat for deling:  BAR Bygdøy Alle Restaurant er blant utestedene som prøver nye konsepter.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Mat for deling: BAR Bygdøy Alle Restaurant er blant utestedene som prøver nye konsepter. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Utstudert stilforvirring

Både innredning og meny er behagelig forvirrende på Bar Bygdøy allé.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Spisesteder der konseptet er små-retter egnet for deling, et sted mellom tapas og vanlig a là carte, er et stadig mer omseggripende fenomen i Oslos restaurantverden. Det er dette som gjelder på Bar Bygdøy allé, den tredje etableringen i kjeden som også teller Bar Vulkan og Bar Tjuvholmen. I gamle dager holdt restaurant Kastanjen til der man nå skal sitte tett sammen ved langbordene, og kanskje få noen nye venner, enten man vil eller ikke.

«Social eating», kalles konseptet. Robinson og Fredag fikk likevel et firemannsbord for seg selv. Kanskje like greit, for mens de studerte menyen hang Robinson seg opp i den utstrakte bruken av engelsk.

- Her er konseptet «Social Eating by Bar», med hashtag #thanksforsharing, mens cocktailmenyen byr på ting som Pornstar Martini og Champagne Shower. Det blir kanskje litt provinsielt med så mye engelsk?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn