- Uvitenhet kan være pinlig. Og i verste fall farlig.

Farlig fordi man finner artsfrender for fordommene, som mest av alt bygger på antakelser, og verken fakta eller kunnskap.

HVEM ER IBSEN?: Det er kanskje ikke så farlig å ikke vite hvem Ibsen eller andre historiske berømtheter er. Det kan hende man kommer opp i en og annen pinlig situasjon, men akkurat farlig blir det neppe, skriver Håvard Tjora. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
HVEM ER IBSEN?: Det er kanskje ikke så farlig å ikke vite hvem Ibsen eller andre historiske berømtheter er. Det kan hende man kommer opp i en og annen pinlig situasjon, men akkurat farlig blir det neppe, skriver Håvard Tjora. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har en genser som er slitt og fæl, men som jeg er glad i. Den minner meg nemlig på hvor viktig jobben min som lærer er. Det er en strikkegenser med et påsydd merke på armen, der det er avbildet en isbjørn, over den står det «Antartic». Til deg som ikke synes det er noe morsomt, så er Antarktis området ved Sydpolen, der har det aldri levd isbjørn. Antarktis betyr rett og slett «uten bjørn». Og det engelske ordet Antarctic, skrives ikke Antartic. Konsekvensene av designerens manglende naturfags- og engelskkunnskaper, er ikke farlige. Men litt pinlig må det jo ha vært den dagen feilen gikk opp for han eller henne.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer