Middelhavets gleder: Det er  - heldigvis - langt fra en vassen Big Mac til hjemmelaget lammeburger med aubergine, couscous, pitabrød og yoghurtdressing.
Middelhavets gleder: Det er - heldigvis - langt fra en vassen Big Mac til hjemmelaget lammeburger med aubergine, couscous, pitabrød og yoghurtdressing.Vis mer

Vakkert malt

Hamburger er en altfor alvorlig sak til å overlates til kuene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hva er den perfekte hamburgeren? Jeg vet svaret. Og det gjør du også. Det er storfekjøtt - aller helst velhengt og modnet, en kombinasjon av magrere og feitere stykningsdeler - malt opp, blandet med litt salt og stekt. Nei, aller helst grillet. Servert i et lyst og luftig brød, med litt, men ikke for mye tilbehør; sennep, sylteagurk og tomat. Kanskje litt majones. Det er enkelt og genialt.

Men hamburgeren er for god til å være forbeholdt kua. Ideen - få maksimalt med kjøttsmak og mørhet fra kjøtt som ellers ville endt opp i ei gryte - kan like gjerne brukes på andre typer kjøtt.

Og nå på høsten bugner det av annet kjøtt. Lammekjøtt fra dyr som har vokst seg feite på beite i fjellheimen, med en nydelig viltsmak. Og ekte vilt som elg, hjort og rådyr. (I tillegg er dette sesongen for luksuskjøtt som and og gås.)

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn