Du leser nå Dagbladet Pluss

Vaktmesterens mesterverk

På Høyenhall skole i Oslo har vaktmester Erik Lund gjort det kult å være snill.

POPULÆR PRISVINNER: - Hun er så hyggelig og snill! sa elevene i fjerde klasse på Høyenhall skole og kastet seg over tiendeklassing Marthe Øvrum, etter at hun ble tildelt årets Vaktmesterpris. - Litt uvant å skrive autografer, medga Marthe. Foto: Erik Berglund
POPULÆR PRISVINNER: - Hun er så hyggelig og snill! sa elevene i fjerde klasse på Høyenhall skole og kastet seg over tiendeklassing Marthe Øvrum, etter at hun ble tildelt årets Vaktmesterpris. - Litt uvant å skrive autografer, medga Marthe. Foto: Erik BerglundVis mer

|||(Dagbladet): —...OG VINNEREN AV VAKTMESTERPRISEN 2009 er.... Marthe Øvrum!!!!

Den fullsatte aulaen på Høyenhall skole bryter ut i spontan jubel når de hører hvem vaktmester Erik Lund har kåret til vinner av årets gjeveste pris. 16 år gamle Marthe klappes fram til den blomsterpyntede scenen, hvor hun mottar gullpokalen som viser at hun er et forbilde på skolen, «en snill og positiv elev, en som foreslår ting som ikke alltid er til egen fordel og som er tøff nok til å si fra til en kamerat når det er nødvendig».- Tusen takk, man klarer ingenting alene, sier Marthe i mikrofonen, og sender en spesiell hilsen til resten av tiendeklassingene på bakerste rad.

- DE SOM FÅR PRISEN SKJØNNER som regel ikke hvorfor de får den. De er jo bare sånn fordi de er født sånn eller godt oppdratt, sier vaktmester Erik Lund. Han forteller at elevrådsformann Marthe får prisen fordi hun i tillegg til å ha alle de egenskapene som kreves, er ei tøff jente. Marthe selv sier at hun ble veldig glad fordi prisen får henne til å føle seg sett. Men hun tror utdelingen har betydning for hele skolemiljøet:

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.