Valentineskrei for to

2 porsjoner.

Ca 400 g skiver fersk skrei/torsk

ca 150 g renset lever av skrei/torsk

1 liten rogn av skrei/torsk

salt

eddik

hel svart pepper

•
Slik gjør du:

Del renset lever i små biter og legg de i en kjele. Når torskeskivene er kokt tar man noe av kokekraften, og øser over i kjelen der den ferdig rensede leveren ligger. Kok det hele forsiktig opp og la trekke 2-3 minutter.

•Kok opp 1/2 l vann tilsatt 1/2 ss salt. Vask rogna og pakk den inn i matpapir eller kokeplast for å unngå at den går i stykker. La den trekke i 20 minutter til rogna er ferdig kokt.

•Skjær til fiskeskivene slik at du sitter igjen med hele ryggfileten, men fortsatt på beinet. Stykkene får en fin hjerteform. Kok opp 1 l vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av plata og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i 4 - 7 minutter til fisken er kokt.