BLE FYLKESMANN: Politikerlivet tok brått slutt, men Valgerd Svarstad Haugland er ikke bitter. - Jeg er takknemlig for mulighetene jeg fikk etter politikken. Det er ikke alltid at det er dine egne planer som er de beste for livet ditt. Foto: Nina Hansen
BLE FYLKESMANN: Politikerlivet tok brått slutt, men Valgerd Svarstad Haugland er ikke bitter. - Jeg er takknemlig for mulighetene jeg fikk etter politikken. Det er ikke alltid at det er dine egne planer som er de beste for livet ditt. Foto: Nina HansenVis mer

Valgerd Svarstad Haugland legger stadig nye landområder under seg. Moss inkludert

Fylkesmannen for Oslo og Akershus skal snart få Østfold og Buskerud inn i folden også. Den nye regionen, Viken, utgjør en tredjedel av landet målt i innbyggertall.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det blir jo en nedtur.

Nedtellingen har startet. Fra det store kontoret sitt ved Rådhusplassen i Oslo kan Valgerd Svarstad Haugland skue ut over både Aker Brygge og Akershus festning. En fantastisk utsikt, som hun bare har i halvannet år til. Da flyttes kontoret hennes til Moss. Og for all del, hun liker Moss, men:

- Der er utsikten fra kontoret altså en parkeringsplass.

Dette er prisen Valgerd må betale for å legge stadig større landområder under seg. Fylkesmannen for Oslo og Akershus skal snart få Østfold og Buskerud inn i folden også. Den nye regionen, Viken, utgjør en tredjedel av landet målt i innbyggertall. Og blir temmelig svær i areal også.

- Det blir voldsomt. Nå kan jeg rekke alle kommunene mine på et par timer, men det gjør jeg ikke i det nye riket mitt, for å si det sånn. Hø hø hø. Jeg er heldig som bor på Stabekk, så reisetida er ikke helt enorm. Det er ikke som for Lars Sponheim, som skal til Leikanger. Jeg vil tro han får seg en hybel der.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn