VANLIG MED HJELP: I Norge har vi liten tradisjon for tjenerskap. Som ung journalist i Dagbladet slang jeg noen nedsettende kommentarer i kantina, om slike jålete overklassefolk som ikke vasket sjøl. Der og da skjønte jeg at fem av åtte kollegaer rundt bordet hadde innleid hjelp. Foto: COLOURBOX
VANLIG MED HJELP: I Norge har vi liten tradisjon for tjenerskap. Som ung journalist i Dagbladet slang jeg noen nedsettende kommentarer i kantina, om slike jålete overklassefolk som ikke vasket sjøl. Der og da skjønte jeg at fem av åtte kollegaer rundt bordet hadde innleid hjelp. Foto: COLOURBOXVis mer

«Vanlig husvask er et minstekrav for hva vi bør fikse sjøl»

Den bør ikke delegeres bort for at mor og far skal jogge mer, skriver Trude Ringheim.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): Jeg, en moden, urban kvinne, kan ikke legge opp gardiner, ikke brodere korssting, strikke sokker med hæl eller Fana-genser, ikke sylte plommer eller sile eplesaft, partere elg, flå høne, filetere fisk, lage leverpostei, skinkerull eller kransekake, stive eller rulle damaskduker eller bake sju slag. Jeg kan heller ikke bytte dekk på bilen eller håndtere betongbor.

Men jeg kan vaske.

Jeg har aldri hatt støv på hjernen og føler meg svært fjern fra moderne husmor-romantikk, formidlet av sukkersøte mammabloggere. Jeg er middelmådig når det gjelder de fleste huslige sysler og mangler husmor-ambisjoner. Det plager meg ikke.

Men likevel er det noe som holder meg igjen fra å abdisere totalt fra heimens støvete og fettete overflater og kroker. Det føles som et minstekrav - fra meg sjøl - at jeg svinger filla og vasker bort skitten min sjøl, og ikke leier russisk eller polsk vaskehjelp.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn