Vannskadet

Mens andre ser et naturfenomen, ser jeg muligheten til å få litt å spise. En geysir er en nyttig ting

Perfekt: Kanskje er det tilberedningen ved å koke i et klede, eller at temperaturen ikke er fullt hundre grader, som er avgjørende for å få den perfekt kokte krabba.
Perfekt: Kanskje er det tilberedningen ved å koke i et klede, eller at temperaturen ikke er fullt hundre grader, som er avgjørende for å få den perfekt kokte krabba. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Island på vinteren er som Norge, kaldt eller surt. Noen ganger kaldt og surt. Samtidig finnes det en forsonende faktor innimellom all ugjestmildheten. Mens sola har forlatt landet og været er iskaldt, er selve jorda alt annet: rasende, boblende og kokheit.

Det mest kjente eksempelet er Geysir. Midt i Haukadalur, et par timers kjøring utenfor Reykjavik, ligger naturfenomenet som har gitt navn til alle andre liknende naturfenomen: Kokende vann som spruter opp av jorda. I hundrevis av år sendte Geysir sin vannstråle opptil 80 meter opp i lufta, inntil en kombinasjon av avleiringer inni kanalene og påvirkningen fra et jordskjelv stoppet den. I dag ligger selve Geysir rolig, mens naboene Litli Geysir og Strokkur sørger for underholdningen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer