Perfekt: Kanskje er det tilberedningen ved å koke i et klede, eller at temperaturen ikke er fullt hundre grader, som er avgjørende for å få den perfekt kokte krabba.
Perfekt: Kanskje er det tilberedningen ved å koke i et klede, eller at temperaturen ikke er fullt hundre grader, som er avgjørende for å få den perfekt kokte krabba.Vis mer

Vannskadet

Mens andre ser et naturfenomen, ser jeg muligheten til å få litt å spise. En geysir er en nyttig ting

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Island på vinteren er som Norge, kaldt eller surt. Noen ganger kaldt og surt. Samtidig finnes det en forsonende faktor innimellom all ugjestmildheten. Mens sola har forlatt landet og været er iskaldt, er selve jorda alt annet: rasende, boblende og kokheit.

Det mest kjente eksempelet er Geysir. Midt i Haukadalur, et par timers kjøring utenfor Reykjavik, ligger naturfenomenet som har gitt navn til alle andre liknende naturfenomen: Kokende vann som spruter opp av jorda. I hundrevis av år sendte Geysir sin vannstråle opptil 80 meter opp i lufta, inntil en kombinasjon av avleiringer inni kanalene og påvirkningen fra et jordskjelv stoppet den. I dag ligger selve Geysir rolig, mens naboene Litli Geysir og Strokkur sørger for underholdningen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn