Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Variasjon er nøkkelen til å lage pesto. Bruk urter i nærmiljøet ditt

- Grunnprinsippet bak alle pestoer er mer 
eller mindre det samme. En rikelig mengde grønne urter, skriver Andreas Viestad.

Grunnprinsippet: Som grunnregel trenger du to deler urter, to deler olje, en del nøtter eller frø og en til to deler ost når du lager pesto. Her er klasikkeren pesto genovese. Foto: Mette Randem
Grunnprinsippet: Som grunnregel trenger du to deler urter, to deler olje, en del nøtter eller frø og en til to deler ost når du lager pesto. Her er klasikkeren pesto genovese. Foto: Mette Randem Vis mer

Neste gang jeg får en bagett eller en varm panini som noen har gnidd pesto på, kommer jeg til å sprekke.

Jeg kommer til å stå der, på Gardermoen, eller Kaffe­brenneriet eller kanskje i en begravelse og skrike, ukontrollert, av all mine frustrerte lungers kraft:

– Hvorfor? HVORFOR? Dette må ta slutt!

Pestoen kom til Norge på slutten av 1990-tallet og har siden den tid blitt den nye ketsjupen, sausen som får alt til å smake likt.

Er du ikke helt sikker på at maten du lager er god nok? Ha på pesto! Den grønne, tjukke sausen dukker opp på smørbrød, mais­kolber, blåskjell, i kjøttboller, i supper og klæsjet ytterst på tallerkenen for å synliggjøre at kokken er litt sprø og uformell, eller å ta oppmerksomheten fra det som er midt på tallerkenen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?