Vårrengjøring i egne fordommer

P4, nordlendinger, flåttjournalistikk og Erik Bye. Når vi blir eldre, misliker vi stadig mer, skriver Hallgeir Opedal.

HVEM KAN MISLIKE ERIK BYE? Jo, spaltist Hallgeir Opedal. Og grunnen er noe så enkelt som at hans far mislikte at den folkekjære artisten og programlederen tok for stor plass på skjermen. - Har vi først bestemt oss for å mislike en artist, forfatter eller politiker, leter vi utelukkende etter det som kan bekrefte at vi har rett. En fordom er vanskelig å bli kvitt, skriver Opedal. Foto: TOM MARTINSEN
HVEM KAN MISLIKE ERIK BYE? Jo, spaltist Hallgeir Opedal. Og grunnen er noe så enkelt som at hans far mislikte at den folkekjære artisten og programlederen tok for stor plass på skjermen. - Har vi først bestemt oss for å mislike en artist, forfatter eller politiker, leter vi utelukkende etter det som kan bekrefte at vi har rett. En fordom er vanskelig å bli kvitt, skriver Opedal. Foto: TOM MARTINSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

[bilde, right, six](Magasinet): «Førr du e mi piiiiia, å æ e din gutt!»

Vi har alle fordommer, og nå tenker jeg ikke på de store fordommene, de som fører til fremmedfrykt, diskriminering og konflikter. Nei, dette er de stille hverdagsfordommene, som kanskje mer presist kan karakteriseres som dislikes.

Jeg har gjennom livet magasinert opp en del antipatier overfor personer og, ja, la oss for enkelthetens skyld bruke samlebegrepet objekter i offentligheten.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer