HVEM KAN MISLIKE ERIK BYE? Jo, spaltist Hallgeir Opedal. Og grunnen er noe så enkelt som at hans far mislikte at den folkekjære artisten og programlederen tok for stor plass på skjermen. - Har vi først bestemt oss for å mislike en artist, forfatter eller politiker, leter vi utelukkende etter det som kan bekrefte at vi har rett. En fordom er vanskelig å bli kvitt, skriver Opedal. Foto: TOM MARTINSEN
HVEM KAN MISLIKE ERIK BYE? Jo, spaltist Hallgeir Opedal. Og grunnen er noe så enkelt som at hans far mislikte at den folkekjære artisten og programlederen tok for stor plass på skjermen. - Har vi først bestemt oss for å mislike en artist, forfatter eller politiker, leter vi utelukkende etter det som kan bekrefte at vi har rett. En fordom er vanskelig å bli kvitt, skriver Opedal. Foto: TOM MARTINSEN Vis mer

Vårrengjøring i egne fordommer

P4, nordlendinger, flåttjournalistikk og Erik Bye. Når vi blir eldre, misliker vi stadig mer, skriver Hallgeir Opedal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

[bilde, right, six](Magasinet): «Førr du e mi piiiiia, å æ e din gutt!»

Vi har alle fordommer, og nå tenker jeg ikke på de store fordommene, de som fører til fremmedfrykt, diskriminering og konflikter. Nei, dette er de stille hverdagsfordommene, som kanskje mer presist kan karakteriseres som dislikes.

Jeg har gjennom livet magasinert opp en del antipatier overfor personer og, ja, la oss for enkelthetens skyld bruke samlebegrepet objekter i offentligheten.

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer