Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Varslerne som går under radaren

Det finnes noen små varslere som aldri får medieomtale.

TAS IKKE PÅ ALVOR: Hver dag mobbes rundt 20 000 barn i Norge. Konsekvensen er ofte isolasjon, ensomhet og utenforskap.

Svært mange av de rammede barna går rundt i en katastrofal systemsvikt, og de holder den inne i seg. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock
TAS IKKE PÅ ALVOR: Hver dag mobbes rundt 20 000 barn i Norge. Konsekvensen er ofte isolasjon, ensomhet og utenforskap. Svært mange av de rammede barna går rundt i en katastrofal systemsvikt, og de holder den inne i seg. Illustrasjonsfoto: Scanpix/Shutterstock Vis mer

Det finnes noen små varslere som aldri får medieomtale. Denne våren har Malkenes-saken skapt mange overskrifter. Simon Malkenes fortalte om kritikkverdige forhold ved inntakssystemet i Osloskolen i en Dagsnytt 18-sending.

Som illustrasjon refererte han til en norsktime med en anonymisert klasse, der elevenes navn var byttet ut med forbokstaver. Poenget han ønsket å få fram, var at fritt skolevalg fører til at det på enkelte skoler blir en opphopning av elever som gjør det dårligere, og har lavere motivasjon, enn på andre skoler.

Malkenes var en varsler både på skolens og elevenes vegne. Men i stedet for å fokusere på det alvorlige problemet han tok opp, valgte skoleledelsen og Utdanningsetaten å gå etter Malkenes, som de hevdet hadde krenket elevene sine ved å fortelle om hvordan de oppførte seg. Jurister, Utdanningsforbundet og journalister uttalte seg. Det var bred enighet om at dette ikke kunne kalles krenking. Til slutt konkluderte også Utdanningsetaten og skoleledelsen med at det ikke skulle opprettes sak.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?