«Ved en helt uforståelig og beklagelig inkurie»

Journalister gjør stadig feil, særlig når de skal beklage dem.

JAKTER PÅ ANDRES FEIL: Norske aviser henger hver dag ut skyldige, de jakter på byråkratisk idioti, inkompetanse og krever «kvalitetsikring av rutinene». Men ofte viser det seg svært vanskelig å ha rutinene i orden internt. Særlig artig er det når mediene forsøker å rette opp i feil og mislykkes.Foto: Frank Karlsen
JAKTER PÅ ANDRES FEIL: Norske aviser henger hver dag ut skyldige, de jakter på byråkratisk idioti, inkompetanse og krever «kvalitetsikring av rutinene». Men ofte viser det seg svært vanskelig å ha rutinene i orden internt. Særlig artig er det når mediene forsøker å rette opp i feil og mislykkes. Foto: Frank KarlsenVis mer

||| • Les også: Møt Haakon og kornprinsesse Mette-Marti

ER DET FYLLA som har skylda? Forfatter og Dagens Næringsliv-ansatt Trygve Aas Olsen lanserte i forrige uke sin bok «Sex, drap og dårlige ledelse,» hvor han forklarte en del av Dagbladets opplagsnedgang med avisbransjens fyllepenner.

MANGE FEIL ER det i alle fall i pressen, de kalles «inkurier» slik at bare de latinkyndige skal forstå. Rettelsene har hatt en tradisjon for å bli gjemt unna, men stadig oftere trykkes beklagelser som det faktisk også er mulig å oppdage.

I 1998 gjorde Dagbladet Norges store forfatter, den nå avdøde, den gang sengeliggende, Axel Jensen, avhengig av narkotika.

En arrig trykkfeilsdjevel har herjet med teksten i Axel Jensens artikkel «Utenfor særklasse» torsdag. Her er narkoseleger blitt til narkoselgere. Enhver som har lest Jensens rapporter fra Nimbus vil forstå at det er medisinsk personell - ikke pushere - han pleier å forholde seg til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.