«Ved en helt uforståelig og beklagelig inkurie»

Journalister gjør stadig feil, særlig når de skal beklage dem.

JAKTER PÅ ANDRES FEIL: Norske aviser henger hver dag ut skyldige, de jakter på byråkratisk idioti, inkompetanse og krever «kvalitetsikring av rutinene». Men ofte viser det seg svært vanskelig å ha rutinene i orden internt. Særlig artig er det når mediene forsøker å rette opp i feil og mislykkes.Foto: Frank Karlsen
JAKTER PÅ ANDRES FEIL: Norske aviser henger hver dag ut skyldige, de jakter på byråkratisk idioti, inkompetanse og krever «kvalitetsikring av rutinene». Men ofte viser det seg svært vanskelig å ha rutinene i orden internt. Særlig artig er det når mediene forsøker å rette opp i feil og mislykkes. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Les også: Møt Haakon og kornprinsesse Mette-Marti

ER DET FYLLA som har skylda? Forfatter og Dagens Næringsliv-ansatt Trygve Aas Olsen lanserte i forrige uke sin bok «Sex, drap og dårlige ledelse,» hvor han forklarte en del av Dagbladets opplagsnedgang med avisbransjens fyllepenner.

MANGE FEIL ER det i alle fall i pressen, de kalles «inkurier» slik at bare de latinkyndige skal forstå. Rettelsene har hatt en tradisjon for å bli gjemt unna, men stadig oftere trykkes beklagelser som det faktisk også er mulig å oppdage.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer