Veiviserne

Statens vegvesen har sluppet arkitektene løs langs norske veier. Nå skal turistene komme etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens alles øyne er rettet mot operahuset i Oslo, skjer en stille arkitekturrevolusjon ute på norske veier. Små kunstverk, rasteplasser og utkikkspunkt glir inn i den unike naturen og skal gjøre veikartet til en oppdagelsesferd i det beste av norsk arkitektur og design.

Atten strekninger skal få status som Nasjonale turistveger innen 2015. De utvalgte områdene byr på fantastisk natur, og nå skal fasilitetene rundt også bli en opplevelse.

Reisende skal møte moderne uttrykk som tar hensyn til naturen og kulturlandskapet, og mange får hakeslepp når de hører at det er Statens vegvesen som er oppdragsgiveren til det ambisiøse prosjektet.

Søndag har tatt turen til en av verdens vakreste veier. Vi kjører i det ville landskapet mellom Geiranger og Trollstigen, som etter planen skal bli Nasjonal turistveg i 2009. Denne biten av Norge er på UNESCO sin verdensarvliste, og vi skjønner hvorfor. Veien snor seg mellom spisse fjell og grønne fjorder i et rått og frodig landskap.

Ved Flydalsjuvet er det plutselig blitt folksomt idet to busslaster får noen minutter til å strekke på bena og kikke flere høydemeter ned i dramatisk, norsk natur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer