Vekket rutinemessig elevene ved å klype dem i skrittet

69-lærerne spilte klespoker og dusjet med elevene i frigjøringens navn. Overgrepsskandale rulles opp ved progressiv eliteskole i Tyskland.

ODENWALD-SKOLEN: Myndighetene i den tyske delstaten Hessen har satt igang etterforskning om hva som har foregått på kostskolen siden 1970-tallet. De ti sakene de har sett på så langt er antakelig foreldet. Foto: AFP/DDP/THOMAS LOHNES
ODENWALD-SKOLEN: Myndighetene i den tyske delstaten Hessen har satt igang etterforskning om hva som har foregått på kostskolen siden 1970-tallet. De ti sakene de har sett på så langt er antakelig foreldet. Foto: AFP/DDP/THOMAS LOHNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TYSKLAND ER ARNESTEDET for den siste krisen i Den katolske kirken. Det er her pave Benedicts får kritikk for unnfallenhet som erkebiskop. Og det er her pavens bror Joseph Ratzinger innrømmer å ha slått barn.

Men det er ikke bare i Den katolske kirken overgrepssaker kommer til overflaten i Tyskland for tiden. Det skjer også i den protestantiske kirken og på sekulære kostskoler som den progressive Odenwaldschule og barnehjem i Hessen. Over hundre elever skal ha blitt misbrukt regelmessig på eliteskolen for venstresidens barn.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer