Velg flesk

Bacon er grisens måte å si at den tilgir oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET FINNES FLERE typer mat: Fisk, kjøtt, grønnsaker, den litt kjedelige samlegruppa som inneholder brød, korn, mais og sånn. Og så finnes det bacon. Bacon er maten som får all annen mat til å smake bedre. Koker du blomkål i vann, har du bare kokt blomkål. Godt eller ikke godt, det kan man være uenige om. Men kjedelig, det må være universelt akseptert. Steker du derimot den kokte blomkålen i panna sammen med biter med bacon, så har du noe helt annet. Du har mat du kan spise og like uten å føle den lille rykningen og lysten til å si «Mamma, må jeg spise det der?». Bacon har en så sterk evne til å forbedre sine omgivelser at det til og med kan være hyggelig å komme hjem til kokt rosenkål, hvis det også lukter stekt bacon som frydefullt smyger sin raffinerte parfyme av røyk og salt og fett innimellom rosenkålens fornuftige grønne lukt av små hoder som er fulle av altfor sunne, stramme stoffer og løftene om kommende flatulens.

Det samme gjelder et stykke torsk, som ikke blir noe mindre skinnende hvit og flakete av å være stekt med bacon, for godt selskap kler alle. Og et kyllingbryst, som plutselig oppdager at «Hei, jeg smaker jo noe» når du har kledd det inn i et svøpe av bacon før du har slengt det i panna eller ovnen. For ikke å snakke om den klassiske BLT-sandwichen som uten B bare er smørbrød med salat. Og slikt noe er ikke mat, snarere en botsøvelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.