Vendelas vendepunkt

Jeg ønsket nesten at Olav ville dø, sier Vendela Kirsebom Thommessen (40).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER DEN nittende dagen i september, den grusomme dagen i 2005. Hun kommer seg aldri bort fra det.

-  Jeg reiste hjemmefra den søndagsmorgenen, vi fyrte i peisen, Olaf drakk latte og barna satt og lekte med spill i stua. Det var familieidyllisk som vanlig. Jeg landet i Los Angeles. Jeg hadde reist i 20 timer.

«Olaf ligger i respirator på Ullevål universitetssykehus. Hjerneblødning» sier stemmen i telefonen.

-  Folk prøvde å berolige meg. Men det var jo enormt kritisk, han skulle opereres. Jeg ringte fra flyet, og da så det ikke bra ut. Og det hørte jeg. Hva er det de ikke sier til meg i telefonen? Er han død allerede? Hva skjer med barna? Og tenk om han dør, og flyet detter ned, og barna ikke har noen. Det går ikke an å beskrive de tankene jeg slet med.

Vendela er alene i frokostrommet i restauranten på Oslos vestkant. Hun bretter ut tankene med sin spinkle stemme. Hun ser det for seg nå, nøyaktig hvordan det var. Hun blir fraktet til sykehuset, gjennom korridorene, inn i rommet, inn i sjokket og sitt livs verste syn.

-  Jeg orker nesten ikke tenke på hvordan han så ut da jeg endelig så ham ligge der i koma. Nei ... Det var så voldsomt. Mye blod. Det gjorde barna utrolig usikre. På den ene siden ville jeg være hjemme hos dem, fordi de var livredde. Men så ville jeg være hos Olaf, selv om han ikke merket at jeg var der. Ja, nå begynner jeg nesten å gråte. Jeg tenker på alle vennene som kom innom for å hjelpe meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer