Vera Kvaal

Array

Født: 12. juni 1965.

Familie: Gift med Trond Schliemann. Mor til Hedda (11) og Rasmus (2).

Utdannelse: Mellomfag sosiologi, mellomfag sosialantropologi, Universitetet i Oslo.

Karriere: Programleder og journalist i NRK TV fra 1987 med bl.a. «Veras vindu mot pop og rock», «Kysten rundt», «Vera Vera» og dokumentarserien «Et tv-program». Har jobbet i «Forbruker: Refleks» og med innsamlingsaksjonen. På NRK Radio: «Reiseradioen«, «Nitimen», «Barnetimen» og «Nattradioen».

Leser: - Den siste jeg leste var «Geisha» av Arthur Golden. Jeg elsker å lese, men det blir mindre nå som jeg er småbarnsmor. Er veldig glad i russisk litteratur. Russiske forfattere har alt amerikanerne mangler; evnen til å være dype. Det eneste jeg holder meg helt unna, er krim og sykehusromaner.

Hører på: - Fuglesang på hytta. Favorittartisten er Laurie Anderson. Hun er jeg skikkelig fan av. Til husarbeidet hører jeg for eksempel på Raga Rockers. «Forbudte følelser» er en dritbra plate. Ellers liker jeg DumDum Boys, Nina Hagen, Madonna. Pluss litt listepop.

Ser på: - NRK 2. «Stereo» er et fremragende program. NRK 2 sender også yndlingsserien min, «Kalde føtter». Dessuten får jeg repriser på de dokumentarene jeg ikke har fått med meg. Og «Lonely Planet».

Ellers: - Spill er en viktig del av livet mitt. Mattis, Risk og Backgammon. Spill er en liksomverden der du kan leke ut alle de onde sidene dine. Mannen min og jeg hater hverandre når vi spiller spill. Da får vi ut mye. Vi spiller om oppvasken og klesvasken, og konkurrerer som tusan. Så skrur vi av, og krangler aldri.