- Verden skal vite at vi er for demokrati

Sarah (25) fra Honduras mener det ikke har skjedd noe militærkupp, og støtter hendelsen som resten av verden fordømmer.

STØTTER MILITÆRKUPPET: Motstandere av Honduras' avsatte president samlet seg til demonstrasjon i San Pedro Sula i går. De som sto bak kuppet lover at  Manuel Zelaya aldri vil komme tilbake til makta, til tross for økende internasjonalt press. Foto: AFP/ALEXANDER MARTINEZ
STØTTER MILITÆRKUPPET: Motstandere av Honduras' avsatte president samlet seg til demonstrasjon i San Pedro Sula i går. De som sto bak kuppet lover at Manuel Zelaya aldri vil komme tilbake til makta, til tross for økende internasjonalt press. Foto: AFP/ALEXANDER MARTINEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| MANGE VIL KALLE DET ET MILITÆRKUPP når militæret pågriper presidenten, tar ham med seg til Costa Rica og Kongressen erstatter ham med en ny president.

Men i Honduras, der dette skjedde søndag, er ikke alle enige om hvordan man skal karakterisere det som har foregått den siste uka.

Presidenten Manuel «Mel» Zelaya ble styrtet etter at han presset på for å arrangere en folkeavstemning som kunne åpne for å forandre landets grunnlov slik at han kunne sitte lenger som president. Dette fikk han på forhånd sterk kritikk av fra landets høyesterett, militæret og Kongressen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer