Du leser nå Dagbladet Pluss

- Verden skal vite at vi er for demokrati

Sarah (25) fra Honduras mener det ikke har skjedd noe militærkupp, og støtter hendelsen som resten av verden fordømmer.

STØTTER MILITÆRKUPPET: Motstandere av Honduras' avsatte president samlet seg til demonstrasjon i San Pedro Sula i går. De som sto bak kuppet lover at  Manuel Zelaya aldri vil komme tilbake til makta, til tross for økende internasjonalt press. Foto: AFP/ALEXANDER MARTINEZ
STØTTER MILITÆRKUPPET: Motstandere av Honduras' avsatte president samlet seg til demonstrasjon i San Pedro Sula i går. De som sto bak kuppet lover at Manuel Zelaya aldri vil komme tilbake til makta, til tross for økende internasjonalt press. Foto: AFP/ALEXANDER MARTINEZVis mer

||| MANGE VIL KALLE DET ET MILITÆRKUPP når militæret pågriper presidenten, tar ham med seg til Costa Rica og Kongressen erstatter ham med en ny president.

Men i Honduras, der dette skjedde søndag, er ikke alle enige om hvordan man skal karakterisere det som har foregått den siste uka.

Presidenten Manuel «Mel» Zelaya ble styrtet etter at han presset på for å arrangere en folkeavstemning som kunne åpne for å forandre landets grunnlov slik at han kunne sitte lenger som president. Dette fikk han på forhånd sterk kritikk av fra landets høyesterett, militæret og Kongressen.

Gatene i de store byene i landet har i løpet av uka vært preget av demonstrasjoner både for og imot den styrtede presidenten.