Verdens beste øl er belgisk

Men også Norge har øl i toppklassen.

GAMMEL OPPSKRIFT: Belgiske bryggerier har en lang histoire og kan skilte med over 400 forskjellige ølsorter. Bryggerimester Jean-Pierre Van Roy på Cantillon bryggeri i Brussel lager øl slik det ble gjort i antikkens Babylon. Foto: REUTERS/F. LENOIR/SCANPIX
GAMMEL OPPSKRIFT: Belgiske bryggerier har en lang histoire og kan skilte med over 400 forskjellige ølsorter. Bryggerimester Jean-Pierre Van Roy på Cantillon bryggeri i Brussel lager øl slik det ble gjort i antikkens Babylon. Foto: REUTERS/F. LENOIR/SCANPIXVis mer

De fleste handler øl i butikken. Utvalget i pilsnerklassen er stort både fra Norge og utlandet. Smaken er ofte god, men også ganske lik.

Derfor anbefaler vi deg å ta turen til Vinmonopolet. De seinere åra har de hentet inn mye deilig på flasker. Med ølstyrke helt opp på 11,3 prosent. Nesten som vin.

Belgisk i særklasse Vi har testet 35 forskjellige såkalte håndlaget øl. Fra Norge, Belgia, Danmark, Tyskland, England, Skottland og USA. 14 av de 35 er fra Belgia. Dagbladet har gitt sju av de terningkast 6, fire har fått terningkast 5 og tre terningkast 4.

—Det er vel verdt å bemerke at Belgia tar alle topp-plasser, sier Dagbladets ekspert Ken Engebretsen. —Dette er øl for viderekomne med stor nysgjerrighet og åpenhet for nye ølsorter.