GAMMEL OPPSKRIFT: Belgiske bryggerier har en lang histoire og kan skilte med over 400 forskjellige ølsorter. Bryggerimester Jean-Pierre Van Roy på Cantillon bryggeri i Brussel lager øl slik det ble gjort i antikkens Babylon. Foto: REUTERS/F. LENOIR/SCANPIX
GAMMEL OPPSKRIFT: Belgiske bryggerier har en lang histoire og kan skilte med over 400 forskjellige ølsorter. Bryggerimester Jean-Pierre Van Roy på Cantillon bryggeri i Brussel lager øl slik det ble gjort i antikkens Babylon. Foto: REUTERS/F. LENOIR/SCANPIXVis mer

Verdens beste øl er belgisk

Men også Norge har øl i toppklassen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De fleste handler øl i butikken. Utvalget i pilsnerklassen er stort både fra Norge og utlandet. Smaken er ofte god, men også ganske lik.

Derfor anbefaler vi deg å ta turen til Vinmonopolet. De seinere åra har de hentet inn mye deilig på flasker. Med ølstyrke helt opp på 11,3 prosent. Nesten som vin.

Belgisk i særklasse Vi har testet 35 forskjellige såkalte håndlaget øl. Fra Norge, Belgia, Danmark, Tyskland, England, Skottland og USA. 14 av de 35 er fra Belgia. Dagbladet har gitt sju av de terningkast 6, fire har fått terningkast 5 og tre terningkast 4.

—Det er vel verdt å bemerke at Belgia tar alle topp-plasser, sier Dagbladets ekspert Ken Engebretsen. —Dette er øl for viderekomne med stor nysgjerrighet og åpenhet for nye ølsorter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn