Verdens kuleste foosball-spill

Dette er fotballbordenes Wembley.

DET KALLES «The Beautiful Game», og med sitt skinnende ytre lever det utvilsomt opp til navnet.

Bordfotball-spillet «11» er produsert som et samarbeid mellom to firmaer fra Eindhoven i Nederland.

Designbyrået GRO og modellmakerne tim har knyttet vennskapsbånd og skapt det som må være verdens mest spektakulære fotballspill.

«11» er selvfølgelig oppkalt etter antall spillere på et fotballag, og denne utgaven har driblefanter som er støpt i messing og kledd i skinnende sølvkrom.

SOM PÅ DE MEST moderne fotballanlegg er belysningen viktig.

Her brukes det ikke flomlys, men subtile lyseffekter som viser banens oppmerking, signaliserer mål og viser når en kamp er avgjort.

Herligheten fungerer visstnok utmerket til å spille på, og ble stilt ut på designuka i Milano i april i år.

BORDET ER FORELØPIG bare produsert i ett eksemplar, og kan ikke kjøpes for penger, skal vi tro produsentene.

Men på hjemmesidene sine skriver folkene som står bak superbordet at de har lyst til å få vist det frem til så mange som mulig.

DRØMMENES TEATER: «Mange nye fotballstadioner bygd de siste åra har vakker arkitektur og skulpturell skjønnhet. De har blitt landemerker i byene og beriker det visuelle landskapet omkring seg. Vi ville designe et fotballbord som er like spektakulært og minneverdig, og som løfter interiøret der det blir plassert», skriver de nederlandske produsentene i en folder om bordet «11». Alle foto: PRODUSENTEN
DRØMMENES TEATER: «Mange nye fotballstadioner bygd de siste åra har vakker arkitektur og skulpturell skjønnhet. De har blitt landemerker i byene og beriker det visuelle landskapet omkring seg. Vi ville designe et fotballbord som er like spektakulært og minneverdig, og som løfter interiøret der det blir plassert», skriver de nederlandske produsentene i en folder om bordet «11». Alle foto: PRODUSENTEN Vis mer

Derfor er det bare å sende en e-post til produsentene hvis du kunne tenke deg å leie bordet til en over-the-top hjemmealenefest eller liknende.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på e-post.

Verdens kuleste foosball-spill
FLOTTERE ENN I «FRIENDS»: Chandler og Joey hadde et noe slitent <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Table_football">foosball</a>-bord på kjøkkenet i tv-serien «Venner for livet», men «11» ligner mer på noe Joey kunne kjøpt i episoden der han får en fet tv-deal og blant annet anskaffer seg en gigantisk porselenshund.
GLANSBILDER: «Spillernes skinnende sølvfinish gjenspeiler fotballproffenes status i idretten og samfunnet», forteller skaperne av «11». Bordet er bare laget i ett eksemplar, og kan ikke kjøpes. Men kanskje får du lov til å leie det?