Verdens styggeste fisk utrydningstruet

Blobfisken.

BESTÅR FOR DET MESTE AV GELE: Den tilnærmet muskelløse Psychrolutes marcidus flyter rundt over havbunnen og spiser den maten som havner i munnen. Den er nå truet av dypvannstråling. Foto: S. Humphreys, Australian Museum
BESTÅR FOR DET MESTE AV GELE: Den tilnærmet muskelløse Psychrolutes marcidus flyter rundt over havbunnen og spiser den maten som havner i munnen. Den er nå truet av dypvannstråling. Foto: S. Humphreys, Australian Museum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| PSYCHROLUTES MACRICUS er i ferd med å bli utryddet. Fisken som lever i australske farvann trues av trålere som overfisker på dypet.

Den forferdelig stygge fisken lever nemlig så langt nede som på 800 meters dyp. Dessverre for den uspiselige fisken ingen fisker etter, er dette på samme dyp som andre verdifulle sjødyr, som krabbe og hummer. FISKEN SES ellers sjelden av mennesker. Den kan bli opp til 30 centimeter og kalles «blobfish» av australierne. «Blob» betyr seig, tjukk masse.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer