Verdenssensasjonen Vincent (4) ble født via en transplantert livmor

Malin Nilsson fikk en 61 år gammel livmor i gave. Halvannet år seinere ble hun mamma til en liten verdenssensasjon.

BANEBRYTENDE: Lille Vincent var det første barnet i verden som ble født etter en vellykket livmortransplantasjon.
BANEBRYTENDE: Lille Vincent var det første barnet i verden som ble født etter en vellykket livmortransplantasjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

4. september 2014. Lege og forsker Mats Brännström skjærer gjennom hud og muskelvev, millimeter for millimeter, helt til den spente livmoren blottlegges. Organet som omslutter barnet er så vidt gjennomsiktig, Brännström ser konturene av den lille kroppen der inne. Med skalpellen snitter han opp livmoren, forsiktig, for ikke å skade barnet. Så snart åpningen er stor nok legger han den ene hånda rundt den vesle gutten, så den andre, og løfter det lille mennesket ut i verden for aller første gang. Et øyeblikk er det helt stille inne på operasjonssalen ved Sahlgrenska universitetssykehus i Göteborg. Så hyler Vincent ut sitt seiersskrik. Øyeblikket da et nyfødt barn trekker pusten og gråter for aller første gang er et mirakel hver eneste gang, likevel var det noe helt spesielt med øyeblikket da Vincent ble født: Han er det aller første barnet i verden som har kommet til verden via en transplantert livmor.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer