Du leser nå Dagbladet Pluss

Vet du egentlig hva familien din spiser i løpet av ei uke?

Har viet livet til å undersøke verdens matforbruk. Nå er turen kommet til Norge.

ETEGILDE: Familien Ottersland Dahl på Gjettum i Akershus har fått i oppdrag å skrive ned alt de spiser i løpet av ei uke, ned til den minste dråpe olje og det minste gram salt. Resultatet blir en del av prosjektet «Hungry Planet». Foto: ELIN HANSSON
ETEGILDE: Familien Ottersland Dahl på Gjettum i Akershus har fått i oppdrag å skrive ned alt de spiser i løpet av ei uke, ned til den minste dråpe olje og det minste gram salt. Resultatet blir en del av prosjektet «Hungry Planet». Foto: ELIN HANSSONVis mer

(Magasinet:) - Jeg har aldri vært et sted hvor man spiser så mange sandwiches. Hva er det norske ordet igjen? sier Faith D'Aluisio (56) og stopper opp.

- Matpakkar, svarer Peter Menzel (65) og ruller med sin amerikanske r, mens han gjør klar kameraet.

Journalisten og fotografen har vært i over 90 land og hjemme hos mer enn 200 familier. Det siste tiåret har frilansekteparet brukt all sin tid på å dokumentere hva vanlige familier fortærer i løpet av ei uke, for så å fotografere det.

Fra Afghanistan til USA, fra Bhutan til Bosnia. Fra Sudan, der matbudsjettet for ei uke er sju kroner, til Norge, der én familie bruker over 4000 kroner i uka på mat.

Fem bøker er det blitt, og utallige utstillinger rundt om i verden. Nå er turen kommet til Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.