- Vi dreper en politimann hver 48. time hvis du ikke trekker deg

Politisjefen i Ciudad Juáres måtte gå av. Mexico taper narko-krigen.

ARRESTERT: Et medlem av en av narkogjengene i den nordmeksikanske byen Ciudad Juárez er tatt av politiet 19. februar. Byen er ekstremt hardt rammet av voldsbølgen og krigen med narkokartellene i landet. Bare i februar ble 250 mennesker drept.Foto: Eduardo Verdugo/AP
ARRESTERT: Et medlem av en av narkogjengene i den nordmeksikanske byen Ciudad Juárez er tatt av politiet 19. februar. Byen er ekstremt hardt rammet av voldsbølgen og krigen med narkokartellene i landet. Bare i februar ble 250 mennesker drept.Foto: Eduardo Verdugo/AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I GRENSEBYEN Ciudad Juárez i det nordlige Mexico gikk politisjefen Roberto Orduña Cruz av fredag forrige uke. Håndskrevne lapper ble hengt opp i byen to dager før, med trusler om at en politimann ville drepes hver 48. time hvis ikke Cruz trakk seg. Flere av politimennene i byen var drept den samme uken.

- Respekt for livene som disse modige politimmennene risikerer hver dag for å beskytte befolkningen, tvinger meg til å trekke meg, sa politimesteren ifølge Los Angeles Times.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer