Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Vi er alle sersjanter uten andre ambisjoner enn å gjøre jobben vi er satt til

Akkurat da slo det meg hvordan alt henger sammen og hvorfor alt vil gå til helvete.

SERSJANTEN OG SYSTEMET: Elkjøp-ansatte pusher vaskemaskiner med WIFI til pensjonister, forleggere pusher litterære døgnfluer og narkomane pusher heroin. Alle med kortsiktig gevinst for øye. Ingen tar ansvar. Alt dette diskuterte vi utover kvelden, og vi var skjønt enige. Det er sersjantveldet som knekker oss, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
SERSJANTEN OG SYSTEMET: Elkjøp-ansatte pusher vaskemaskiner med WIFI til pensjonister, forleggere pusher litterære døgnfluer og narkomane pusher heroin. Alle med kortsiktig gevinst for øye. Ingen tar ansvar. Alt dette diskuterte vi utover kvelden, og vi var skjønt enige. Det er sersjantveldet som knekker oss, skriver Hallgeir Opedal. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer

Det var like før jul, jeg var på Olympen, et utested på østkanten i Oslo, og jeg var der sammen med gode venner for å spise pinnekjøtt, noe vi gjør hvert år, på litt ulike steder, men de siste åra på Olympen, eller Lompa som det kalles på folkemunne, vi har alle en tendens til å forenkle.

Jo, det var på toalettet jeg overhørte en samtale mellom to dresskledde menn, som tydelig jobbet innen finans, og de snakket om dealen som de hadde halt i land, og som gagnet firmaet de jobbet i, det var store summer, forsto jeg, og der og da, etter å ha overhørt dem på toalettet på Lompa, etter et par akevitter, det skal tilstås, og jeg er takknemlig for det, fordi akevitt kan en sjelden gang kan gi et hybristisk klarsyn; akkurat da slo det meg hvordan alt henger sammen og hvorfor alt vil gå til helvete.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?