Vi er blitt vant til at mennesker drukner i Middelhavet

Flyktningene vi ikke vil se.

20.000 DRUKNET: Europarådet har beregnet at rundt 20.000 mennesker har druknet under flukt i Middehavet de siste 20 årene. Bare i år er tallet 600. Dette bildet er tatt i Lampedusa i oktober 2013, etter at mer enn hundre flyktninger druknet da båten deres forliste. Foto: AFP / NTB SCANPIX
20.000 DRUKNET: Europarådet har beregnet at rundt 20.000 mennesker har druknet under flukt i Middehavet de siste 20 årene. Bare i år er tallet 600. Dette bildet er tatt i Lampedusa i oktober 2013, etter at mer enn hundre flyktninger druknet da båten deres forliste. Foto: AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tjue år har kaptein Salvatore Piracci saumfart farvannet mellom Tunisia og den italienske øya Lampedusa for illegale flyktninger. Iblant får kapteinen nødmeldinger om motorhavari, eller om mennesker som er etterlatt av menneskesmuglere på havet i små livbåter. Kaptein Piracci og hans mannskap går ut i all slags vær, med lyskasterne på fregatten rettet mot dønningene.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer