LIDENSKAP PÅ FLASKE: Det bobler og skvetter i humle og vørter på stadig flere norske kjøkken. Øl er ikke lenger bare lys pils, men heller lagring, lidenskap og et uendelig antall humlesorter. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
LIDENSKAP PÅ FLASKE: Det bobler og skvetter i humle og vørter på stadig flere norske kjøkken. Øl er ikke lenger bare lys pils, men heller lagring, lidenskap og et uendelig antall humlesorter. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

- Vi er ikke en sånn gjeng med pretensiøse vinhatere altså

Drikker 234 millioner liter øl i året, og stadig flere lager den selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): - Aah! Lukt på denne. Tysk Nobelhumle! Lukter og smaker er min greie altså. I bunn og grunn handler nok hjemmebrygging om å lage smaker som ingen andre har. Noe som er bare mitt.

På toppen av en kjøkkenkrakk balanserer Unni Irmelin Kvam (39) over kokende vørter med nesa stikkende godt ned i en pose med humle.

- Det blir fortsatt litt søl, men det går heldigvis bedre etter to år med trening og mye brygging! Akkurat nå har jeg en glutenfri lager til modning under kjøkkenbenken. True Fling skal den hete. 2,8 prosent alkohol.

Ifølge Norrøn mytologi ble ølet skjenket til menneskene av Odin selv. En gudedrikk som skulle drikkes for å ære og tilbe.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn