Vi har smakt på ferievinen

Utvalget Vinmonopol i hele Norge har.

Les alle anmeldelsene her!

EDELSTENER I GRUNNFJELLET. 74 polutsalg i Norge har det minste utvalget, grunnsortimentet, som består av 304 viner. Dette er hva du har å velge blant når du er på tur i sommer-Norge.

Ett av de 74 ligger på Notodden. En forespørsel om hva som kunne anbefales blant vinene i polutsalget på Notodden, fikk oss til å saumfare grunnsortimentets prisliste, og her er de 22 vinene vi kan gå god for. 17 av de 22 vinene finnes også i de 10 mini-polene som fører et enda mindre utvalg, kalt distriktsortiment.

Les alle anmeldelsene her!

VI HAR OGSÅ TESTET Torres-vinene, som taper andeler i det norske markedet.

Det var i 70-årene Torres lagde sine beste årganger av Coronas, Gran Coronas og Gran Coronas Black Label (som senere har skiftet navn til Mas la Plana). Det fikk stor oppmerksomhet i vinverdenen da Black Label 1970 vant en blindtest i Paris i 1979 foran Château Latour, og det kom flere strålende årganger i klassisk cabernet-stil av denne vinen i løpet av 70-årene.

Torres beste salgsresultater i Norge ble oppnådd fra midten av åttitallet til midten av nittitallet. Toneangivende norske vinanmeldere omtaler sjelden Torres-viner fordi de finner dem ganske uinteressante, og nå ser det ut til at konsumentene følger etter.

For 10 år siden stod nemlig Torres-vinene for 17 prosent av omsetningen av spansk vin i Norge. Nå er andelen redusert til sju prosent.

Les alle Torres-anmeldelsene!