PULVERPARTY: Ifølge science fiction-bøker og filmer skulle vi for lengst ha livnært oss på piller og pulver.
Fra venstre tilbereder Japan-entusiast Tine Marie Riis en bugnende buffé sammen med kjemiker Safina de Klerk, 11-årige Helena Ekelund, Sifo-forsker Silje Skuland og matredaktør i Aller, Christopher Sjuve.
PULVERPARTY: Ifølge science fiction-bøker og filmer skulle vi for lengst ha livnært oss på piller og pulver. Fra venstre tilbereder Japan-entusiast Tine Marie Riis en bugnende buffé sammen med kjemiker Safina de Klerk, 11-årige Helena Ekelund, Sifo-forsker Silje Skuland og matredaktør i Aller, Christopher Sjuve.Vis mer

Vi har smakt på maten fra framtida

Frister det med syntetisk burger eller flatpakket sushi?

Hva er disse gule greiene her? Skal det liksom bli pommes frites?

– Og dette brune, er det kjøtt­pulver eller cola, tror dere? Her er en pose med noe rødt også. ­Kan­skje ketsjup? Instruksjonene står bare på japansk ...

– Cherry-colaen lukter radioaktivt. Det ­stikker langt inn i ryggmargen, så stramt ­l­ukter det.

FLATPAKKET MAT: Ifølge science fiction-bøker og filmer skulle vi for lengst ha livnært oss på piller og pulver. Men smaker framtidas mat like godt? Japan-entusiast Tine Marie Riis, kjemiker Safina de Klerk, 11-årige Helena Ekelund, Sifo-forsker Silje Skuland og matredaktør i Aller, Christopher Sjuve tester. Video: Trude Lorentzen / Dagbladet Vis mer Råvarer bestilt på Amazon

Ingenting er vel hyggeligere enn å samles om den gode samtalen mens man tilbereder et felles måltid. Det er derfor vi har fått låne et labora­torium, eller i hvert fall et rom som­ ­minner om det, på Teknisk museum i Oslo. Det er derfor vi har bestilt råvarer helt fra ­Osaka, via Amazon. Det er derfor vi har in­vi­tert et panel av mat-  og vitenskaps­inter­esserte folk, og utstyrt dem med lab­frakker og vernebriller, for sikkerhets skyld.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn