- Vi opplevde noen store sekunder der vi sto med hele Barcelona under oss.

EN HET SOMMERDAG I BARCELONA 2002. På toppen av La Sagrada Familia, under dramatiske omstendigheter. Her lovet de hverandre evig troskap.- Jeg hadde helt klaus og var veldig redd! Det blåste innmari, og vi var kvalme og svimle, sier skuespiller Nina Woxholtt (37). Hun sitter i sofaen hjemme på Hovseter i Oslo og blar i familiealbumet. Hun viser fram bilder fra Barcelona-turen og Gaudms katedral. Det var den første ferien med musikerkjæresten Ole Kristian Wetten (30). De hadde bare vært sammen i et halvt år. De husker ikke hvem som først tok opp giftermål, de visste det bare: Det skulle bli de to.- DU VAR JO HELT SVIMMEL av høydeskrekk, ler hun, og viser fram et foto der Ole Kristian Wetten står høyt over bakken på ei bru mellom to av kirketårnene. Han ser blek ut. Oppe på den forblåste brua fant de fram ringene og stotret fram fine ord, og to «jeg elsker deg».- Selv om det var forblåst og skummelt der oppe, var det et superklimaks. Vi opplevde noen store sekunder der vi sto med hele Barcelona under oss, sier Wetten.Woxholtt, kjent fra politiserien «Fox Grønland», smiler til forloveden. Han sitter inntil henne i sofaen med 12 måneder gamle Alvilde i armkroken. Ved siden av ligger tvillingbror Aksel og lager gurglelyder. Ole Kristian Wetten så aldri for seg hus og Volvo, tenkte tidlig at han ville gifte seg med Nina. Det ble unger og Peugeot isteden. Han snur seg mot henne.- Jeg så framtida i øynene dine.Wetten peker på et bilde av seg selv som er tatt etter at de kom ned på bakken igjen. Da slapp de jubelen løs, og på bildet smiler han fra øre til øre.- La Sagrada Familia - den hellige familie - ble symbolet på det vi står for. Å skape en familie er som å bygge et bygg - og det tar lang tid, sier Woxholtt. Paret vil gifte seg i den samme katedralen som de forlovet seg i. Når den blir ferdig.- Noen har sagt at den kan stå ferdig til 2020. Men kanskje den aldri blir ferdig, sier Woxholtt. ucl@dagbladet.no

Toppen av kjærliget: Nina Woxholtt og Ole Kristian Wetten fridde til hverandre på toppen av katedralen La Sagrada Familia i Barcelona.
Lykkelig forlovede: Frieriet på toppen av katedralen La Sagrada Familia ble et symbolsk vendepunkt for Nina Woxholtt og Ole Kristian Wetten. Tvillingene Aksel (t.v.) og Alvilde (12 md.) er siste innslag i byggingen av den nye familien.