<strong>GARTNER:</strong> Pål Enger var en gang en lovende fotballspiller for Vålerenga, men ble landskjent da han klatret inn et vindu på Much-museet og stjal maleriet Vampyr. Nå soner han to år ved Hassel fengsel, for å ha stjålet 15 kunstverk fra et galleri på Aker Brygge. Der får han muligheten til å jobbe som gartner.
GARTNER: Pål Enger var en gang en lovende fotballspiller for Vålerenga, men ble landskjent da han klatret inn et vindu på Much-museet og stjal maleriet Vampyr. Nå soner han to år ved Hassel fengsel, for å ha stjålet 15 kunstverk fra et galleri på Aker Brygge. Der får han muligheten til å jobbe som gartner. Vis mer

Vi stanset der nordmenn flest kjører forbi. På første stopp møtte vi kunsttyven Pål Enger som selger tomater

De står der langs norske landeveier, skiltene som forteller at her kan du plukke bærene selv, få rom for natta, noe godt å spise og kjøpe med hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hei, jeg heter Pål Enger. Dere må bli med og se på tomatene!

En kortklipt kar med det velkjente navnet, rekker fram hånda, smiler bredt og gir fra seg et kraftig og kontant håndtrykk. Han forsvinner raskt inn blant tomatplantene i veksthuset på Hassel Gartneri i Skotselv i Øvre Eiker.

Det er tidlig formiddag og innsatte ved Hassel fengsel har allerede høstet over 100 kilo cherrytomater. Enger, som på 80-tallet var en lovende fotballspiller for Vålerenga, ble landskjent da han klatret inn et vindu på Munch-museet og stjal Munch-maleriet Vampyr. Siden den gang har han blitt dømt for tyveri av alt fra bilskilt til Munch-maleriet Skrik.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer