- Vi trenger et klimapanel

For å unngå at små forskningsmiljøer dominerer med kjepphestene sine, skriver Pål Prestrud i Cicero.

KOSMISK STRÅLING: Forklarer ikke klimaendringene i særlig grad, mener Pål Prestrud ved senteret for klimaforskning i Oslo, Cicero: - Direkte målinger av kosmisk stråling og solstråling viser at det ikke har vært noen netto endring de siste 30-40 år, og det må til dersom kosmiske stråling skal kunne forklare den sterke globale oppvarmingen i denne perioden, skriver han. FOTO: REUTERS/Nasa/ESA Soho
KOSMISK STRÅLING: Forklarer ikke klimaendringene i særlig grad, mener Pål Prestrud ved senteret for klimaforskning i Oslo, Cicero: - Direkte målinger av kosmisk stråling og solstråling viser at det ikke har vært noen netto endring de siste 30-40 år, og det må til dersom kosmiske stråling skal kunne forklare den sterke globale oppvarmingen i denne perioden, skriver han. FOTO: REUTERS/Nasa/ESA Soho Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MAGASINET HAR oversatt og publisert en artikkel fra den danske Weekendavisen kalt «Den direkte forbindelse» om hypotesen om kosmisk stråling som mulig forklaring på den globale oppvarmingen. Artikkelen inneholder flere faktafeil og utelater viktig informasjon som taler mot hypotesens gyldighet.

LA MEG INNLEDNINGSVIS understreke at jeg finner hypotesen interessant og mener den må forskes på for å få avklart dens gyldighet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer