BARNEBARN: - For snart to år siden kom et nytt lite menneske inn i livet mitt. Jeg ble mormor, skriver Bjørk Matheasdatter, som mener barnebarnet gjør henne ung. Foto: NTB Scanpix.
BARNEBARN: - For snart to år siden kom et nytt lite menneske inn i livet mitt. Jeg ble mormor, skriver Bjørk Matheasdatter, som mener barnebarnet gjør henne ung. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Vi tror vi gir barna så mye, men kanskje tar vi fra dem mer enn vi gir?

For to år siden ble jeg mormor.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For snart to år siden kom et nytt lite menneske inn i livet mitt. Jeg ble mormor. De fleste gratulerte oppriktig, men jeg møtte også en del reaksjoner av typen: «Er du ikke redd for å virke gammel?» «Du er for ung til å ha barnebarn!» Reaksjonene kunne minne meg om dem jeg fikk da jeg ble gravid som tjuefireåring: «Du er for ung!» «Er du ikke redd for at livet skal gå fra deg?»

Nei, jeg var aldri redd for at livet skulle gå fra meg, selv om det kom barn inn i det. Jeg følte tvert i mot at livet kom til meg! Og når det nå løper en fortryllende liten jente inn i armene mine og sier «mommo», gjør hun meg slett ikke gammel. Hun gjør meg ung! Ikke slik at jeg føler meg som tjuefire igjen. Det gjør jeg absolutt ikke. Jeg er glad for den erfaring som dagene og årene har har gitt meg. Hun gjør meg ung fordi jeg smittes av hennes entusiasme over å være her, hennes måte å være i livet på. Det som er gammelt for meg, er nytt for henne! Se! En blomst! Kan jeg plukke? Hendene som tar seg begeistret til håret når vinden blåser i det. Tunga som fanger regndråpene, og min som forsøker på det samme. Bena som løper ivrig mot hunden. Så mye glede det kan finnes i møte med en hund! Vi klapper en pusekatt. Hennes oppmerksomme nærvær påvirker meg. Jeg virkelig kjenner hvor myk pelsen er.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn