Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
Familieterapeut Jesper Juul svarer hver lørdag på lesernes spørsmål om familieliv, barneoppdragelse, parforhold. Er du mamma, pappa, kjæreste ung eller barn og har du spørsmål send det til: jesper.juul@dagbladet.no. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Vi unge i flokk

Femåringen begynte i en større barnehage, og ble urolig og krevende. Hva har barnehagens størrelse å si for barnets trivsel?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

INNLEGG:

Jeg har en sønn på 5 år som i fjor høst byttet barnehage. Tidligere gikk han i en liten naturbarnehage med rundt 45 barn og god voksentetthet. Etter at vi bygde hus, fikk vi anbefalt en barnehage som lå like ved. Denne er adskillig større - opp mot 130 barn, fordelt på to baser.

Sønnen min har det siste halvåret blitt mer urolig og krevende. Jeg lurer på om det kan ha å gjøre med barnehagebyttet, eller om det skyldes alderen. Det går greit å levere ham om morgenen, men han sier sjelden hadet når jeg går fra ham. Personalet sier han har det fint, men jeg vet jo ikke hvordan han selv opplever hverdagen.

Jeg lurer på om jeg gjør rett i å bytte tilbake til den gamle barnehagen det siste året før han skal begynne på skolen. Han savner selv den gamle barnehagen, og ønsker sterkt å komme tilbake. Samtidig begynner han på skolen i august 2012, og der vil det være store klasser.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn