Du leser nå Dagbladet Pluss

Vibeke og Frode var sammen i 15 år, og fikk to barn. Så gikk de hver sin vei. Her er familiens fire historier om en skilsmisse

Bruddstykker.

SAMSPILLERE: Etter at det ble slutt med Vibeke og Frode, synes Frode at de har blitt flinkere til å spille hverandre gode. Foto: LARS EIVIND BONES
SAMSPILLERE: Etter at det ble slutt med Vibeke og Frode, synes Frode at de har blitt flinkere til å spille hverandre gode. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Vibeke Eik (43)

Vi møttes på jobben i et offshore-selskap i Stavanger. Jeg var 24 år og han var 22. Frode var veldig sjarmerende og hadde et gutteaktig glimt i øyet. Vi ble kjærester ganske raskt, og etter ett år forlovet vi oss. Allerede tidlig i forholdet oppdaget jeg at vi var ulike. Men det er jo slik at motsetninger tiltrekker hverandre.

Vi møtte mye motgang tidlig i forholdet. Den eldste sønnen vår, Stian ble født i uke 30. Han veide bare 1193 gram og lå lenge i kuvøse på sykehuset. Det å få en prematur baby var en stor påkjenning. Da jeg var gravid hadde vi dessuten nettopp begynt å bygge hus. Mens jeg passet på Stian, jobba Frode fulltid for å få endene til å møtes. Han måtte gjøre alt selv fordi vi hadde ikke råd til å kjøpe hjelp utenfra. Økonomien var trang og vi måtte alltid tenke på penger. I løpet av Stians første leveår mistet vi også tre besteforeldre, og da han var ett år ble jeg akutt syk. Jeg fikk blodpropp og måtte amputere venstre hånd. Jeg lå på sykehus i over tre måneder. På grunn av armen måtte jeg slutte i jobben min som advokatsekretær og ta ny utdannelse. Jeg studerte revisjon i noen år, mens Frode jobbet fullt og bygget hus på fritida. Vi fikk svært lite tid til hverandre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.