Vibeke var 500 meter unna skredet som tok 11 liv

Likevel fortsatte hun klatringen opp på verdens åttende høyeste fjell.

TØFFING: Da Vibeke skulle ha arbeidsuke som 13-åring, sto det mellom to valg: dyreparken eller rekruttskolen. Hun ringte selv sjefen for sistnevnte og fikk mast seg til en plass.Foto: NINA RUUD
TØFFING: Da Vibeke skulle ha arbeidsuke som 13-åring, sto det mellom to valg: dyreparken eller rekruttskolen. Hun ringte selv sjefen for sistnevnte og fikk mast seg til en plass.Foto: NINA RUUD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): Bare strålene fra ni hodelykter lyser opp hvite, veldige fjellmassiver. Klokka er litt over fire om natta. Det er nest siste dag på draget mot toppen for Mountain Professionals. Teamet som tråkler seg gjennom terrenget har vært oppe siden tre. De kjemper med snø, is og 30 minusgrader.

Vibeke Andrea Sefland (39) er en av tre nordmenn i gjengen. Det er en dårlig dag i Himalaya. Kroppen har begynt å protestere mot høyden og påkjenningene, og Vibeke sliter med urinveisinfeksjon, ørebetennelse og konstant oppkast. Hun er bare halvannet døgn unna målet hun har forberedt seg på i over ett år: Toppen på Manaslu, det åttende høyeste fjellet i verden, 8163 meter over havet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer