SJELDEN VARE: Secreto kan være vrient å få tak i, men det er verdt strevet. Foto: Mette Randem
SJELDEN VARE: Secreto kan være vrient å få tak i, men det er verdt strevet. Foto: Mette RandemVis mer

Det beste jeg vet

Viestad deler hemmeligheten med deg

Sommerens kotelett er ikke en sommerkotelett.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Skal jeg servere deg en hemmelighet? En skikkelig saftig hemmelighet? Da må du vente litt. Men den kommer. La oss først plassere oss i riktig setting, ved grillen, en deilig sommerdag. Kullet er hvitglødende, lagt fint til på den ene siden av grillen, slik at det er mulig å regulere varmen. Grillrista er brent ren av flammene. Ikke en dråpe tennvæske har vært brukt under opptenningen. Det er allerede varmt, og i hånda har du en iskald øl. Eller, hvis du er smart, en leskende limonadeaktig drikk med agurk og sitron. Så er det tid for å legge kjøtt på grillen. Kun det beste er bra nok. Og da er spørsmålet: Hva? Hva er det aller beste? Ikke er det indrefileten, for den er mør og kravløs uten å være best på smak. Ikke er det ytrefileten heller, selv om den er nydelig. Nakkekoteletten på grisen er også deilig. Det kunne vært entrecôte. Men det er det ikke. Det jeg legger på grillen, er en hemmelighet. Nærmere bestemt det stykket fra grisen som på spansk kalles secreto, og som på norsk er så hemmelig at det ikke har noe navn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn