Det beste jeg vet

Viestad deler hemmeligheten med deg

Sommerens kotelett er ikke en sommerkotelett.

SJELDEN VARE: Secreto kan være vrient å få tak i, men det er verdt strevet. Foto: Mette Randem
SJELDEN VARE: Secreto kan være vrient å få tak i, men det er verdt strevet. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skal jeg servere deg en hemmelighet? En skikkelig saftig hemmelighet? Da må du vente litt. Men den kommer. La oss først plassere oss i riktig setting, ved grillen, en deilig sommerdag. Kullet er hvitglødende, lagt fint til på den ene siden av grillen, slik at det er mulig å regulere varmen. Grillrista er brent ren av flammene. Ikke en dråpe tennvæske har vært brukt under opptenningen. Det er allerede varmt, og i hånda har du en iskald øl. Eller, hvis du er smart, en leskende limonadeaktig drikk med agurk og sitron. Så er det tid for å legge kjøtt på grillen. Kun det beste er bra nok. Og da er spørsmålet: Hva? Hva er det aller beste? Ikke er det indrefileten, for den er mør og kravløs uten å være best på smak. Ikke er det ytrefileten heller, selv om den er nydelig. Nakkekoteletten på grisen er også deilig. Det kunne vært entrecôte. Men det er det ikke. Det jeg legger på grillen, er en hemmelighet. Nærmere bestemt det stykket fra grisen som på spansk kalles secreto, og som på norsk er så hemmelig at det ikke har noe navn.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer