15 METER FRA HUSVEGGEN: Ville urter er "det beste jeg vet". Edle Catharina Norman og Andreas finner ville urter på Geitmyra rundt husveggen. Til høyre: Løkurt og skvallerkål. Foto: METTE RANDEM
15 METER FRA HUSVEGGEN: Ville urter er "det beste jeg vet". Edle Catharina Norman og Andreas finner ville urter på Geitmyra rundt husveggen. Til høyre: Løkurt og skvallerkål. Foto: METTE RANDEMVis mer

Viestad: En femten meters matreise

Det gjør godt når knopper springer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Våren har blitt akkurat så sjarmerende som den kan være uten å være sommer, og jeg tilbringer så mye som mulig av dagen i hagen.

Men når jeg ser over hva kjøkkenhagen har å by på, er det triste saker.

Grønnkål fra i fjor. Gressløk.

Det er alt. Tenker jeg, inntil ei ny bok dumper ned i postkassa og minner meg om at vårens grøde består av mer enn det man dyrker selv.

«Norges spiselige planter og bær» av Edle Catharina Norman og Sofie Grantvedt Railo er en guide til de beste spiselige plantene i den norske naturen.

Den forteller om det ville spiskammeret vi har rundt oss, som vi ikke tenker på til vanlig.

Om villøk, engsyre, strandkarse, salturt og nærmere hundre andre blader, knopper, røtter og bær.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn