Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Viestad innrømmer feil

Leserne stiller Magasinets matskribent til veggs. Se Viestad på Dagbladet TV

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HVER LØRDAG skriver Magasinets matelsker Andreas Viestad om mat i Magasinet. Du kan finne alle artiklene hans samlet i nettutgaven vår. Du kan også se Viestad live på Dagbladet TV hver lørdag her på Magasinet på nett.

Mat opptar alle, og det finnes ingen fasiter. Leserne våre er alltid flinke med å sende Viestad tilbakemeldinger. Og nå åpner vi for at leserne kan stille Viestad spørsmål her på nettet, det kan du gjøre nederst i denne saken. Hver uke velger han ut spørsmål fra leserne som han svarer på. Denne uka dreier det seg om viktige valg i forhold til pizzadeigen.

OLJE I PIZZADEIG?

Hei,
Du sier i
din oppskrift på lørdagspizza: ”Hvis du skal lage ekte italiensk pizza, er det best ikke å ha olje i deigen, for den høye varmen kan lett brenne oljen og gi en bismak”. Hvis jeg ikke husker helt feil sier du i din eminente kokebok, det beste jeg vet, at det skal være olje i deigen.. Hva er riktig?

Roy Inge

Hei Roy Inge

Aller først vil jeg si at jeg tok feil da, og har rett nå.

Men i likhet med de fleste slike problemstillinger er det naturligvis ikke så enkelt. Å bruke olje i pizzadeigen kan ha sine fordeler: Deigen slipper bollen bedre og er noe mer smidig å jobbe med.

Det som taler mot olje i deigen, er at olje, særlig olivenolje, blir brent ved mye lavere temperatur enn mel, og hvis du skal lage en ekte italiensk pizza, stekt ved over 300 grader (i Napoli steker de pizzaen sin ved over 450 grader), vil oljen kunne gi en ubehagelig, ram bismak.

Når man lager pizzadeig uten olje har man gjerne litt mel på underlaget for at pizzaen ikke skal sette seg fast, og jeg har også begynt å sette mer og mer pris på smaken av ristet eller lettbrent mel.

Når det er sagt er ikke dette med olje problematisk så lenge man ikke steker pizzaen på napolitanske temperaturer

Andreas

SVARER LESERNE:</B> Magasinets matskribent Andreas Viestad.
HVORDAN LAGER MAN BEST PIZZADEIG?</B> Viestad oppklarer.
Hele Norges coronakart