TILPASNINGSDYKTIG: Ketsjup kan brukes til mangt, men ikke biff, mener Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
TILPASNINGSDYKTIG: Ketsjup kan brukes til mangt, men ikke biff, mener Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Viestad river seg i håret av Trumps ketsjupbruk. Slik ble ketsjupen til

- Dette er en helt pervers oppskrift. Les den og gråt, for ikke bare inneholder den ketsjup, den inneholder også Coca Cola, skriver han om klissete spareribs.

Et av Donald J. Trumps første måltider på byen etter at han ble innsatt som president, fant sted på David Burkes restaurant BLT Prime, i Trumps eget hotell i Washington DC. Presidenten bestilte – i likhet med flere av gjestene – en 54 dollars velhengt biff, nettopp det restauranten er berømt for.

Men Trump er Trump. Han vil ha maten på sin egen måte. Noe som i dette tilfellet betyr helt og fullstendig gjennomstekt, med ketsjup.

Hvis verdens liberale matelite ikke allerede mislikte eiendomsmogulen og twittreren i Det hvite hus, så gjorde de det i hvert fall nå.

Andreas Viestad Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver lørdag.

Gjennomstekt biff, det er tegn på dårlig smak og feighet. (Presidenten er neofob og germofob, livredd rar mat og bakterier.) Men det verste var ketsjupen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn