Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Viestad utnytter aspargesrestene til å maksimere smaken

- Litt søt, litt bitter. Litt sprø og litt myk. Annerledes enn noe annet, skriver Andreas Viestad.

Smaksforsterkning: Ved å koke aspargesen i eget skall og avknekt ende øker den gastronomiske opplevelsen enda noen hakk. Foto: Mette Randem
Smaksforsterkning: Ved å koke aspargesen i eget skall og avknekt ende øker den gastronomiske opplevelsen enda noen hakk. Foto: Mette Randem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis må vi vente i ti måneder. I år var det nærmere elleve, for det har vært så forbanna kaldt. Men så, endelig, er de her, de norske aspargesene. Skjøre, sprø, saftige, grønne stengler av perfeksjon.

En merkelig ting å spise i grunnen, de umodne skuddene til en plante i liljefamilien. En matvare som gir lite næring og som får det til å lukte rart når vi tisser.

Hvis du spiser asparges resten av året, er det noe annet. Det har vist seg mulig å dyrke dem i drivhus i Peru året rundt. Den kan se fin ut, men den er ikke noe mer enn en dobbeltgjenger. Den smaker ikke likt.

Først når vårsol i bakkane blenker og planten vokser opp av jorda med en blanding av lysegrønt håp og desperat travelhet, får den akkurat den riktige smaken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* kvartal. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES PLUSS I 12 MND

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?