Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Vik for meg

En liten regelendring var alt som skulle til.

SINSENKRYSSET I OSLO: I 1985 var det 50 rundkjøringer i Norge, i dag er det nær tre tusen. De skaper flyt, de sparer tid og de redder liv. <br>Foto: Ivar Ekseth / NTB Scanpix
SINSENKRYSSET I OSLO: I 1985 var det 50 rundkjøringer i Norge, i dag er det nær tre tusen. De skaper flyt, de sparer tid og de redder liv.
Foto: Ivar Ekseth / NTB Scanpix Vis mer

Jo, i dag noen ord om en oppfinnelse som vi alle nyter godt av, som skaper flyt i hverdagen, som sparer oss for tid og irritasjon, ja, som hvert år berger liv, men som blir altfor lite satt pris på, for slik blir det med alt vi omgir oss med, vi tar dem for gitt. Derfor disse ordene om rundkjøringen.

Første gang jeg så en rundkjøring var i England i 1980. Det var den første sommeren av mange, da familien la ferien til De britiske øyer, og det var fordi min far skulle lære seg engelsk. Denne første turen gikk til kystbyen Poole i Dorset, der vi ble innlosjert i et pensjonat langt utenfor sentrum. Den eneste grunnen til at vi bodde der, var prisen. Det var billig.

Mens far gikk på kurs, ruslet resten av familien rundt i parken som lå tvers overfor pensjonatet. Jeg var fugleinteressert, og fotograferte stokkender og kanadagjess, men etter et par dager hadde jeg fotografert det som var. Dagene ble lange, og hun som drev pensjonatet spurte en dag om ikke mor ville låne hennes lille Ford Escort. Da kunne vi kjøre inn til sentrum, eller til Bournemouth for å bade, og så fikk vi sett noe mer av vakre Dorset enn denne lille parken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER! Les du også, nå kun 100 kroner for hele 2020.

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

TILGANG I HELE 2020*

VI FEIRER 100 000 ABONNENTER!

100 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP TILGANG I HELE 2020*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

TILGANG I HELE 2020* 100 kr til 1 jan 2021. Fornyes automatisk til 795,-/år

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/mnd)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/mnd

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (795,-/år). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (99,-/måned). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?